Hur du får expertinnehåll till din sajt

by Pierre on 17 juli 2009

Det kan ibland vara svårt att skapa innehåll till sin websajt. Fråga då en expert inom sajtens område om hjälp. Jag ska ge ett exempel. En av mina sajter handlar om hur man blir av med sina pormaskar . Jag skriver om hur man ska och inte göra för att bli av med, eller i alla fall minska, antalet pormaskar.

Idag skrev jag ett mail till några experter inom hudvård. Jag hittade epostadresserna på en sajt som listar företag. I mailet frågar jag om de kan svara på 3 korta frågor om pormaskar. Målet med mailet är att få tips från experter hur man ska behandla pormaskar. Förhoppningsvis svarar några av dem och då har jag perfekt innehåll till sajten. Kan nog inte få mycket bättre innehåll. De som svarar kommer att få sina svar publicerade på sajten tillsammans länken till sin sajt.

Varför skulle de svara på mitt mail? Det är perfekt marknadsföring för dem att synas i ett samanhang som är deras egen bransch. Det är också liten risk att de uppfattas som reklam, för besökaren, eftersom de svarar på frågor som jag ställt till dem och inte de som basunerar ut ett budskap.  Deras vilja att svara blir givetvis lite större genom att kunna berätta att www.pormaskar.nu kommer högt upp i sökmotorerna på sökfrasen pormaskar. Det är en vinn vinn situation för båda parter.

När man formulerar brevet är det viktigt att man formulerar sitt budskap så tydlig och kortfattat som möjligt. Helst ska de förstå vad du vill i det första stycket annars slänger de snabbt bort mailet. Skriv tydligt vad de skulle tjäna på att svara på mailet. Deras arbetsinsats bör också minimal och gå snabbt att utföra. Något som är absolut väsentligt är att skicka mailet som rent text för att undvika att det fastnar i skräpkorgen.

Förutom att jag får väldigt bra innehåll till min sajt får även jag ut mitt budskap om mig själv och mina kunskaper inom internet. Som kanske i framtiden kan leda att jag och mitt företag kan få uppdrag att hjälpa till med områdesexperternas synlighet på internet. Jag har med god framgång prövat detta tidigare och det ska bli kul och se om det fungerar även denna gång. Kommer givetvis att meddela resultatet här.

Här nedan kan du läsa brevet i sin helhet:

Hej

Jag heter Pierre Söderman och driver websajten www.pormaskar.nu som har ca 100 besökare per dag. Där ger jag besökare tips om hur man blir av med pormaskar. Det skulle vara kul att få tips från riktiga proffs inom hudvård. Min fråga är om ni skulle vilja svara på 3 frågor angående pormaskar.

Vad tjänar ni på att svara på frågorna?
Som tack för att ni svarar på frågorna kommer jag publicera era svar på sajten www.pormaskar.nu och även länka till eran sajt. Med tanke på att det är ca 100 unika besökare per dag blir det bra exponering av er verksamhet utan att det anses som reklam eftersom det är jag som ställer frågorna till er. Söker man på google på ordet pormaskar (http://www.google.se/search?q=pormaskar) kommer sajten på 5-7 plats och den kommer troligtvis att synas på plats nr 1 inom kort

Frågor
1. Ska man klämma sina pormaskar? varför/varför inte
2. Vilket är det bästa sättet att bli av med sina pormaskar?
3. Kan man på något sätt minska storleken på sina porer på näsan? hur/varför inte

Vill ni skicka med en liten beskrivning på ert företag så gärna det. Om vi väljer att göra det bör det vara en unik text dvs en text som inte redan existerar eftersom det är det bästa för att synas internet, unika texter.

MVH
Pierre Söderman
Webentreprenör
www.pierresoderman.com

Vad tycker du om innehållet i brevet? Skulle du ha formulerat det annorlunda? Kommentera gärna och berätta.

Givetvis så skickade jag inte mailet ett och utan jag använde det superenkla mailskriptet vi har i vårat publiceringsverktyg för att kunna skicka mailet till flera på en gång men ändå skicka det ett och ett. Här nedan ser du php-skriptet i en avskalad version som skickar textmail till en mängd epostadresser. Allt som krävs är att din server/webhotell(som är en server) tillåter dig att skicka mail och erbjuder php.

Skicka textmail php-skript
<?
/*
* $from från vem
* $to till vem
* $errorsTo fel till vem
* $subject rubrik
* $mess meddelande
*/
function sendTextMail($from,$to,$errorsTo,$subject,$mess){
$headers = ‘From: <’.$from.’>
Errors-to: <’.$errorsTo.’>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-1
Content-Transfer-Enoding: 8bit’;
return mail($to,mb_encode_mimeheader($subject,’iso-8859-1′,’B'),$mess,$headers);
}

if($_POST["sendMail"]!=”"){
$emails = explode(”,”,$_POST["emails"]);
$i=0;
foreach($emails as $email){
$email = trim($email);
if($email!=”"){
$i++;
sendTextMail($_POST["from"],$email,$_POST["errorsTo"]
,$_POST["subject"],$_POST["message"]);
}
}
}

?>
<form action=”" method=”POST” onsubmit=”return confirm(\”‘Verkligen skicka?\”);”>
<table>
<tr>
<td valign=”top” nowrap>
Från<br />
<input type=”text” name=”from” value=”" style=”width:300px” />
</td>
</tr>
<tr>
<td valign=”top” nowrap>
Skicka felmeddelande till <br />
<input type=”text” name=”errorsTo” value=”" style=”width:300px” />
</td>
</tr>
<tr>
<td valign=”top” nowrap>
Ämne <br />
<input type=”text” name=”subject” value=”" style=”width:400px” />
</td>
</tr>
<tr>
<td valign=”top” nowrap>
Meddelande<br />
<textarea name=”message” rows=”15″ cols=”100″></textarea>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign=”top” nowrap>
Epost att skicka till (separera med komma)<br />
<textarea name=”emails” rows=”10″ cols=”100″></textarea>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign=”top” nowrap align=”right”>
<input type=”submit” name=”sendMail” value=”Skicka” />
</td>
</tr>
</table>
</form>

Notis: I vårat publiceringsverktyg, Xseo, kan man även skicka html-mail direkt från administrationsgränssnittet.

  • Share/Bookmark

Leave a Comment

Previous post: Gran Canaria – statistik

Next post: Temat Thesis på svenska