Gran Canaria – statistik

by Pierre on 10 juli 2009

Jag har en sajt som handlar om Gran Canaria. Jag la ner väldigt mycket tid på den för något år sedan men sen har den legat lite träda. Men nu har jag skrivit lite nyheter lite titt som tätt för att få den lite levande igen. Sajten ligger långt ner på google.se med frasen ”Gran Canaria” om man söker hela webben, längre ner än 200. Men söker man bara bland svenska sidor så ligger den ca på 80:e plats, vilket givetvis också är uruselt. Sajten har rätt många sidor indexerade och har därför en del besökare på long tail fraser.

På sajten kan medlemmar recensera restauranger, stränder och städer på Gran Canaria, alla platser visas på en karta. Dessvärre är grafisk design inte min starka sida så sajten ser lite tråkig ut. Tänkte köpa design lite senare i år. Men det jag tänkte berätta om är statistik på sajten. Jag kollade alldeles nyss hur mycket besökare sajten hade och upptäcke till min besvikelse att besökarantalet har sjunkigt väldigt mycket sedan i vintras. Från ca 100 om dagen ner till 50. Givetvis börjar man fundera på varför. Min första tanke var att det är pga av det inte har hänt speciellt mycket på sajten och därför har Google rankat ner den. Men sen slog det mig att det kanske finns en hög och en låg säsong när det gäller att åka till Gran Canaria. Så jag kollade på Google söktrender för att se hur söktrenden ser ut för frasen ”Gran Canaria” från Sverige. Det min glädje upptäcker jag att på vintern är det som mest sökningar och sen dalar det hela vägen till maj/juni. Google trendkurvan är väldigt lik besökarstatistiken från sajten.

Det är väldigt bra med statistik. En rolig sak med statistik har just den 17:e maj, Norges nationaldag för övrigt, var det 4 ggr så mycket trafik jämfört med en annan dag i samma period. Min fråga är varför.

Statistik från sajten om Gran Canaria

Statistik från sajten om Gran Canaria

Söktrend Gran Canaria

Söktrend Gran Canaria

  • Share/Bookmark

{ 2 comments… read them below or add one }

Jesper Holmström 26 augusti 2009 kl 9:12 e m

Har märkt liknande trender inom nästan alla områden jag kollat trender på. Är väldigt intresserad av vilka sökningar du rankar på i och med att du får så pass bra trafik trots dålig placering på ”gran canaria”. Om du inte vill hålla det hemligt såklart!

Trevlig blogg förresten!

Pierre 27 augusti 2009 kl 9:59 e m

@Jesper Jag har en hel del sidor på sajten som är indexerade (ca 600) bland annat en stor restaurang och strand guide så dessa artiklar drar sin beskörda del varje dag. Sen kan du kolla in ”Gran Canaria” och ”Canaria” på Bing (MSN) där båda dessa uttryck ligger top 10. Så denna sajt är nog den ända jag har som nästan får lika mycket besökare från Bing som från Google. Var inne och kollade på din blogg, snygg.

Leave a Comment

Previous post: Gratis Spotify inbjudan

Next post: Hur du får expertinnehåll till din sajt