Bästa sätt att få besökare för en ny blogg

by Pierre on 21 november 2009

Besökare till din blogg

Besökare till din blogg

Om du precis har skapat en ny blogg och så klurar du säkert på hur du ska få in besökare till bloggen. När man skapar en blogg vill man oftast att den ska bli välbesökt om man inte bara skapar en blogg som familjen och vänner ska kunna följa. Det krävs tålamod för att få upp besökarantalet med en ny blogg och den första tiden har får man vara glad man har 20 unika besökare.

Besökare snabbt
Har man en blogg i en relativt unikt nisch (smalt område) och man skriver bra artiklar så kommer besökarna med tiden och marknadsföring. Men om man nu precis har startat bloggen och vill folk ska hitta dit så finns det några riktigt bra tips. Dessa tips är de bästa förutsatt att du inte känner någon välkänd bloggare eller har en välbesökt blogg sen tidigare. För reklam på en välbesökt blogg är det bästa. Den bloggen är ofta välbesökt pga att besökaren gillar och har förtroende för bloggaren och tips brukar bli välbesökta.

Men tillbaka till det scenario att du inte har tillgång till en välbesökt blogg.

Kommentera andra bloggar
Det mest klassiska och bästa tipset är eta efter ett 10 tal bloggar i samma nisch eller liknande nisch som du skriver om. Gör det till en daglig rutin att skriva en kommentar per blogg varje

Kommentara andra bloggar för att få besökare

Kommentara andra bloggar för att få besökare

dag. Var noga med att skriva relavanta kommentarer och inte bara göra reklam för din blogg. Den reklam du får är det namn+länk du använder dig av i kommentaren. Har du en blogg har ditt namn som titel så ska du givetvis skriva ditt namn men har du något annat får du hitta på något namn som beskriver din blogg men samtidigt inte och för nyckelordsspammit. Hur menar jag? Ett exempel i mitt eget fall skulle kunna vara ”Pierre – tjänar pengar på nätet”. Jag skriver mitt namn samtidigt som jag skriver om mitt område. När någon besökare då läser min kommentar så finns chansen att kollar in min sida.

Detta trick är nog det mest vanliga och mest kända bland bloggare. Alla vet att man (mest) kommenterar för att få besökare till sin egen blogg men så länge man skriver en kommentar som bidrar till ämnet så hjälper det även bloggen som du kommenterar på. Detta kommer definitivt att ge dig besökare direkt, inte stora mängder men ändå några stycken. Några besökare är alltid bättre än inga. Det är svårt att motivera sig till skriva en massa inlägg om man inte har några som läser. Att kommentera en blogg får/bör inte ta mer än 3-4 min. Denna rutin tar dig då i runda slängar 30-40 minuter per dag. Lägg inte ner för mycket möda att skriva en jättebra kommentar. Men undvik att bara skriva ”Tack för tipset”. Kommer du inte på något att skriva på 1-2 min så gå till ett annat inlägg eller en annan blogg. Skrivkramp är det värsta som kan hända i detta läge. Lägg gärna till min blogg i ditt dagliga kommentarskrivande.

Gratis Spotify inbjudan
Om du har Spotify Premium så har du möjligheten att ge ut inbjudningar till gratis versionen av Spotify. Min eget inlägg om gratis spotify inbjudan ger mig ca 40 besökare varje dag

Gratis Spotify inbjudan

Gratis Spotify inbjudan

trots att det var över 5 månader sen jag skrev det. Tänk på att rubriken, title-taggen, meta-keywords och meta-description tillsammans med 3-4 upprepningar i löpande texten måste innehålla något i stil med gratis Spotify. När du skrivit inlägget där du uppmanar besökare att kommentera för att få en inbjudan, skapar du ett konto på nån sajt likt pusha.se. Pusha sajt där man kan tipsa om bloggar och hemsidor. Tipsa om ditt inlägg. Tips om gratis brukar vara välbesökta. När du gjort dessa åtgärder tar det inte många dagar in de första besökarna trillar in till just den artikeln. Givetvis kan man debattera om dessa besökare är besökare som kommer tillbaka men i början vill man bara få in besökare.

Länka till nyhetsartiklar
Flera nättidningar är med i bloggnätverk som bloggtoppen.se.

Få besökare från Aftonbladet

Faksimil från aftbladet.se


Så här går du tillväga för att få trafik från dagstidningar som är med i liknande nätverk.

  • Skapa ett konto på Bloggtoppen.se och presentera din blogg.
  • Hitta en tidning som är med i detta nätverk, till exempel aftonbladet.se
  • Leta efter artiklar, på aftonbladet.se, som tar upp ämnen som du skriver om i din blogg
  • Länka till dessa artiklar i dina blogginlägg.

När du gjort detta så dyker en länk upp till ditt inlägg på Aftonbladets artikel. Precis som på bilden från artikeln om Robinson premiären. Även detta kommer att ge dig en del besökare eftersom det är rätt många som läsare nättidningar. Har du en bra titel på ditt inlägg är chansen ännu större.

Innan du skaffar besökare
Det finns en viktigt punkt som bör uppfyllas innan du börjar börjar dra in besökare till din blogg. Det är att din blogg måste innehålla minst 10 st grundpelarartiklar.

Vad är nu grundpelarartiklar?

  • Det är artiklar som utgör grunden för din blogg.
  • Dessa artiklar är artiklar som verkligen speglar vad din blogg handlar om.
  • Efter att ha läst en grundpelarartikel ska besökaren känna att deras kunskapsbank är utökad
  • Artiklar som uppmanar till ”action”. Det kan vara action till att vilja kommentera eller på något annat sätt utföra besökare i sin tur har hjälp av.

Anledning till detta är att vill du fånga besökarens intresse så att de återkommer till din blogg och inte bara är där och vänder. Kommer i framtiden gå djupare in på hur du skapar grundpelarartiklar.

Tid + tålamod = resultat
Man vill givetvis ha mycket besökare direkt men det kommer definitivt med tiden. Framgångskonceptet är bra innehåll tillsammans med marknadsföring av din blogg via åtgörder som ovan nämnt. De flesta som börjar blogga håller oftast bara på några veckor innan de tröttnar. Just få besökare brukar vara den faktor som får dem att tröttna. Få besökare innebör uteblivna inkomster. Ha tålamod och du kommer definivt att lyckas. Det finns många flera sätt att marknadsföra och få besökare till din blogg. Jag kommer att mer skriva om detta och jag vill gärna att du tipsar om bra sätt att få in besökare.

  • Share/Bookmark

{ 6 comments… read them below or add one }

Danne 28 december 2009 kl 2:55 f m

Ja man kanske ska bli lite mer frekvent i sitt kommenterande. Det där går i vågor. Om jag letar efter något inom ett visst område och hittar intressanta bloggar skriver jag spontant. Men att vara lite mer metodisk kanske gör att man läser bloggar på ett lite annat sätt.

Jag har också ett antal Spotify- och även Google Wave-inbjudningar (hypen kanske har lagt sig lite) och borde kanske ta din idé att skriva om det :)

Pierre 29 december 2009 kl 1:06 f m

Jag det gäller dessvärre mig också. Men när jag väl har regelbundet har kommenterat andra så märker jag flera effekter. Förutom att jag får mer trafik så får jag även nya kontakter inom internet världen. Via dessa kontakter kan man be om att få skriva ett gästinlägg på deras blogg och därmed sprida sitt rykte ännu mer.

Men regelbundenhet är nyckelordet. Det behöver som sagt inte ta många minuter varje dag.

Din kommentar här gjorde till exempel att jag kollade in din blogg och skrev en kommentar.

Johanna A 21 februari 2010 kl 5:21 e m

Hej. Är ny inom blogg världe och har nu en tävling på min sida där man kan vinna ett presentkort på SF laddat med 200kr. Ändå får jag inga besökare? Vad kan locka mer än det tycker jag..

Pierre 21 februari 2010 kl 11:25 e m

Hej Johanna vad kul att din tittade in. Hur vet besökarna om att att du har ett presentkort som man kan vinna? Har du submittat ditt inlägg till pusha? Har du twittrat? Eller har du sett till att inläggets nyckelord är sådana som du har chans att komma högt på Google med? Om du inte redan har en besökarskara är dessa det viktigt att du utfört några av dessa åtgärder. Efter en snabb sökning tror att frasen ”bio presentkort” är värd att satsa på. Det är inte många sökningar per månad men tillräckligt få konkurrerande sidor för att ha en chans att komma högt på Google med inlägget. Glöm inte att frasen bör finns i rubrik, i början av inlägget och upprepas ca 2 gånger per 100 ord.

Ett annat hett tips är att leta bland bloggar som nyligen skrivit om någon film de har sett. Hitta 50 sådana bloggar och skriv en bra kommentar och avsluta med att man kan vinna ett presentkort på din blogg. Glöm inte att du får inte spamma dvs bara göra reklam för din sajt utan skriva en kommentar som tillför något till diskussionen.

Lycka till
Pierre

Andreas Skoog 28 mars 2010 kl 7:42 e m

Tips till Johanna och alla andra som har tävlingar på sin blogg:

Lägg till tävlingen på http://www.blienvinnare.com – det kan ge massor av nya besökare, för det finns hela nätverk av folk som söker igenom nätet efter tävlingar och tävlar på det mesta!

Pierre 29 mars 2010 kl 1:46 e m

Det var ett bra tips Andreas, tack för det. Ännu större chans till besökare.

Leave a Comment

Previous post: Nischade sajter – ovärderlig info